STOTINU IFTARA SVAKI DAN ZA OSOBE U STANJU SOCIJALNE POTREBE U DŽEMATIMA NAŠEG MEDŽLISA

STOTINU IFTARA SVAKI DAN ZA OSOBE U STANJU SOCIJALNE POTREBE U DŽEMATIMA NAŠEG MEDŽLISA

Medžlis Islamske zajednice Maglaj pokreće akciju prikupljanja sredstava za obezbjeđivanje stotinu (100) iftara svaki dan za osobe u stanju socijalne potrebe (osobe slabog imovnog stanja, osobe koje su ovisne o njezi drugih, osobe kojima je onemogućeno kretanje…).

Uzimajući u obzir trenutne okolnosti u kojima se nalazimo, kao i posljedice koje iz njih proizilaze, smatramo potrebnim da ovog ramazana organiziramo dostavu iftara na kućna vrata ovakvih osoba. Medžlis Islamske zajednice Maglaj će iz Fonda za iftare finansirati iftare, a iste će pripremati i do džamija dostavljati nekoliko maglajskih restorana i RO Maglaj – Merhamet. Volonteri Mreže mladih svih maglajskih džemata će iftare preuzimati te dostavljati na kućna vrata osobama u stanju socijalne potrebe, prema rasporedu koje će praviti džematski odbori.

Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da se pridruže ovoj akciji i doniraju određeni broj iftara (1 iftar sa dostavom = 6 KM), kako bismo spomenutim osobama olakšali ramazanske dane i oslobodili ih, bar djelimično, problema koji ih svakodnevno pritišću (neimaština, slabost, nemogućnost kretanja…) te zaradili mnoštvo sevaba. Informacije o uplati donacije za iftar možete pronaći na promotivnom plakatu.

P.S. Iznos prikupljenog novca u Fondu za iftare odredit će broj pripremljenih i isporučenih iftara u ramazanu.

DARUJ IFTAR – ZARADI SEVAB!