Niz aktivnosti na području MIZ Maglaj povodom mjeseca rebiu-l-evvela

Niz aktivnosti na području MIZ Maglaj povodom mjeseca rebiu-l-evvela

Na području MIZ Maglaj rebiu-l-evvel – mjesec rođenja Poslanika Muhammeda s.a.v.s. bit će obilježen nizom aktivnosti.

Prvo će u subotu, 2.11.2019. godine u 14.10 sati poslije ikindije-namaza u divanhani Vali Recep Yazicioglu džamije biti održana radionica za mlade ”Empatija” i ”Komunikacija i aktivno slušanje”. Voditelj radionice bit će Sumedin ef. Kobilica, koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog.

Istog dana, od 18.10 sati  poslije jacija-namaza u divanhani džamije u Moševcu bit će upriličeno predavanje ”O kulturi čitanja” i to povodom otvorenja divanhane u ovoj džamiji. Gosti-predavači: prof. Muamer Spahić, predsjednik Zajednice izdavača u BiH, mr. Nina Bunjevac Salkić, direktorica Opće biblioteke Maglaj, Nevres ef. Hodžić, glavni imam MIZ Maglaj.

U nedjelju, 3. novembra 2019. godine od 18.10 sati poslije jacija-namaza u Vali Recep Yazicioglu džamiji bit će održano predavanje/promocija knjige ”Muhammed a.s. – Poslanik čovječanstvu”. Gost-predavač/promotor bit će Mirza ef. Mešić, imam Medžlisa IZ Zagreb i voditelja Ureda za da’wu i mladež pri Mešihatu IZ u Hrvatskoj.

Centralna mevludska svečanost bit će održana u džamiji u Misirućima u subotu 9. novembra 2019. godine u 18.10 sati, poslije jacija-namaza. Gost-predavač bit će muftija zenički hfz.dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Predavanje za žene bit će održano u Jusuf-pašinoj Kuršumliji džamiji u Maglaju u nedjelju, 10.11.2019. godine u 12.00 sati iza podne-namaza. Gost-predavač je Mulaima Omić, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftijstva zeničkog.

Bujrum! Dobrodošli!