Otvorene obnovljene prostorije mekteba Fazli-pašine džamije

Otvorene obnovljene prostorije mekteba Fazli-pašine džamije

Svečanosti su prisustvovali vrijedni polaznici mektebske nastave, njihovi roditelji i prijatelji te brojni gosti i džematlije. U proteklih nekoliko godina puno toga je urađeno na obnovi Fazli-pašine džamije pa je tako obnovljen krov, ojačani su temelji, uvedeno podno grijanje, uređen je harem sa šadrvanom, a ograđeno je i mezarje Donje turbe. Uporedo sa svim ovim, vođene su i aktivnosti na izgradnji prostorija mekteba kojeg pohađa 40-tak polaznika.

Oni koji imanja svoje troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. A Allah će onome kome hoće dati i više“, rekao je između ostalog imam Nove gradske džamije Šemsudin ef. Čizmić i posebno se zahvalio svima džematlijama, članovima džematskog odbora, muteveliji Fazli-pašine džamije hadži Nadžibu Njemčeviću i muteveliji Nove gradske džamije hadži Ševalu Kovačeviću, svim vakifima i donatorima koji su pomogli obnovu mekteba i Fazli-pašine džamije.

Svečanost je bila prilika da se nagrade i polaznici mekteba za postignute uspjehe u učenju Kur’ana, općem znanju, lijepom ponašanju i redovnosti na mektebskoj nastavi i to: Faris i Faruk Kendić, Sara i Imran Hodžić, Davud Kovačević, Amina i Bekir Obralić, Merima i Almin Burejić, Adna Hadžišehić, Ahmed Bašić, Sara Hadžišehić, Merima Hodžić, Senada Kruško, Muhamed Karajbić, Faris Mulaomerović, Edib Mujanović, Alemdina i Aldina Merdić, Selma Obralić, Anisa Suljaković, Ajdin Aldobašić, Nadira Hodžić, Tarik Hasanić, Amina Burejić, Ilderina Nušinović, Eldar Šehić, Iman Terzimehić, Ajdina i Imad Hrnjičić, Armen Jupić i Senad Šečić. Za uložen trud i postignute rezultate u halki Kur’ana priznanja su dobili i hadžija Ševal Kovačević, Mirsad Kotoričić, Ahmed Hodžić, Reuf Husejnović, Omer Mulaomerović, hadžija Mehmed Džonlić, Haris Hrnčić, Semir Hadžić i Amir Ćatić.

Zahvalnice su dobili i vrijedni članovi džematskog odbora kao i svi donatori i vakifi koji su pomogli izgradnju mekteba.

Više fotografija pogledajte klikom na facebook stranici Medžlisa islamske zajednice Maglaj klikom ovdje.