U Maglaju obilježen Dan džamija u BiH

U Maglaju obilježen Dan džamija u BiH

U petak, 06.05. 2016. godine u 17:00 sati u organizaciji Aktiva vjeroučitelja Medžlisa Maglaj i JU Opća biblioteka Maglaj održana je Svečana akademija povodom 7. Maja, Dana džamija u BiH. Programu, kojeg su izveli učenici osnovnih i srednjih škola, prisustvovao je veliki broj posjetilaca. Ovom prilikom prisutnima se obratio i glavni imam MIZ Maglaj Nevres ef. Hodžić koji je govorio o Danu džamija. Kao svake godine i ovaj put je povodom ovog značajnog datuma u novijoj historiji bošnjaka-muslimana, bio raspisan Konkurs za najbolji literarni rad na temu: „Neka riječi ‘Uči, čitaj … ‘ budu vodič moj“ u dvije kategorije (osnovne i srednje škole). Također, organizovana je i Likovna kolonija koja nije bila natjecateljskog karakter, a učešće su uzeli po dva učenika iz osnovnih škola i po dva iz srednjih koji su crtali Kuršumlija džamiju.

Najboljim literarnim radom, na gore navedenu temu, proglašen je onaj učenice Samre Džerahović (OŠ Novi Šeher), a u kategoriji srednjih škola najbolji rad napisala je Enisa Karabegović (JU Opća gimnazija ”Edhem Mulabdić”).

Najbolji radovi su naravno nagrađeni sa priznanjima i skromnim novčanim nagradama.

Ovom prilikom odajemo priznanje za uspješnu organizaciju svih aktivnosti vezanih za obilježavanje Dana džamija Aktivu, svim vjeroučiteljima i vjeroučiteljicama na čelu sa prof. Elvirom Bajraktarevićem, kao i svim uposlenicima JU Opća biblioteka Maglaj na čelu sa direktoricom mr. Ninom Salkić Bunjevac.